PREDELNE STENE Office E92

Sodobna kultura bivanja in dela

Nov način življenja in dela ter sodobno projektiranje poslovnih in tudi stanovanjskih prostorov narekujeta potrebo po enostavnem sistemu vgradnje ESTETSKIH in FUNKCIONALNIH predelnih sten, s katerimi glede na nove potrebe hitro in brez velikih posegov pregradimo posamezne večje prostore v manjše.

Gre za suhomontažni sistem sten Office E92, ki omogoča uporabo najrazličnejših polnil in medsebojnih kombinacij.

Steklene predelne stene

Lesene predelne stene

Kombinirane predelne stene

Protipožarne predelne stene

Prednosti sistema PREDELNIH STEN Office E92 so :

sodoben design - neomejene možnosti kombinacij materialov, barv, postavitev - enostavna montaža polnil na klik sistem - primerno za elegantno in hitro razmejitev pisarniških prostorov - dobra zvočna in toplotna izolativnost - tudi v požarno odporni izvedbi - v celoti proizvedeno v Sloveniji - izdelki s slovenskimi certifikati.

Sistem predelnih sten OFFICE E92 je slovenski proizvod; rezultat razvoja izdekov podjetja NOVAK E92 d.o.o.. Atestiran na zvočno izolativnost in s STS tehničnim soglasjem za IV. (najvišjo) kategorijo funkcionalne uporabnosti in konstrukcijske porušitve po postopku evropske smernice ETAG 003 v skladu s katero se predelne stene lahko uporabljajo v šolah, bolnicah, javnih prostorih, itd..
Postopek testiranja na ZAG-u si lahko ogledate spodaj.

OFFICE E92 - karakteristike sistema predelnih sten

OSNOVNE ZNAČILNOSTI SISTEMA Office E92

Predstavljamo vam sistem za enostavno pregrajevanje in interier opremljanja pisarn, poslovnih prostorov, aluminijaste predelne stene OFFICE E92.

Sistem je v celoti slovenskega porekla; rezultat lastnega razvoja izdelkov podjetja NOVAK E92 d.o.o. iz Ljutomera in atestiran na zvočno izolativnost s strani ZAG-a.

Sistem aluminijastih predelnih sten OFFICE E92 ponuja enostavne in praktične rešitve (pre)razporeditve večjih poslovnih prostorov v zaključene, a pregledne in uporabniku že na oko prijazne delovne enote.

Elegantne linije, dovršeni detajli in pestra izbira različnih materialov in površin polnil v kombinaciji z lahkotno aluminijasto konstrukcijo ustvarjajo prijeten ambient za delo, in bivanje.

Uporabljeni materiali (aluminij, steklo, les, dekorativne kompaktne plošče,...) zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in od uporabnika ne zahtevajo posebnega vzdrževanja.

Gre za enostavno suhomontažno vgradnjo predhodno v proizvodnji konfekcioniranih izdelkov, ki na mestu vgradnje ob montaži ne pušča nobenih gradbenih odpadkov in tako dodatno skrbimo, da ne obremenjujemo našega okolja.

TEHNIČNE KARAKTERISTIKE SISTEMA

Izbirate lahko med debelino sten 10 cm ali 12 cm - ne glede na izbiro polnila. Linije so ravne in dajejo estetski videz.

Polja, ki jih polagamo horizontalno ali vertikalno so širine do 100 cm.

Raster se po višini in širini prilagodi na željen izgled in dejanske izmere na objektu.

Višina sten je poljubna (do 300 cm) in višina vrat do 280 cm.

Stene se lahko prilagajajo neravninam tal +/-5 mm in stropa +/-5 mm.


Nosilna konstrukcija je aluminijasta, kot tudi zaključni profili, ki so barvani po RAL-u oziroma eloksirani.


Enostavna montaža in demontaža. Pri montaži se elementi ne poškodujejo (ni vijačenja ali kakršne koli deformacije), zato pri demontaži in ponovni montaži ni sprememb na izgledu in uporabnosti.

V stene se lahko montira elektro instalacije.

Sistem ima integrirane kanale za nevidno izvedbo elektro instalacij po vertikalah in horizontalah oziroma znotraj profilov konstrukcije sten ter instalacijske kanale za izvedbo pisarniških elektro priključkov v višini parapeta.


Pri vgradnji miniralne volne Knauf Isolation DP-8 debeline 50 mm stene dosežejo protihrupno izolacijo Rw=41dB oziroma 48 dB, kar je razvidno iz atestov Zavoda za gradbeništvo Slovenije.